Първият учебен ден е вълнуващо събитие за деца и родители, въпреки че тази година все още не знаем как ще бъде отбелязан. Все пак ето няколко идеи как да посрещнете първата седмица обратно над учебниците, така че детето ви да я запомни с любов и приятна емоция. Без значение дали ще бъде в класната стая или на масата в кухнята, тази първа седмица ще бъде специална.

 1. Игра с учебните помагала
  За нас тетрадки, химикалки, моливи и несесери са просто необходимо учебно помагало, докато за малките ученици са любими пособия. Поиграйте заедно. Можете да скриете на различни места у дома тези пособия и да играете на игри като топло и студено докато детето ги намери.
 2. Дарете и научете детето да дарява
  Първият учебен ден е в вълнуващ за вас и вашето дете, но и за много деца в неравностойно положение. Проверете къде и как можете да дарите стари дрехи, ученически чанти и други. Изберете заедно с детето си какви играчки би искало то да сподели.
 3. Направете пакетче с изненади
  За първия ден в училище родителите в Германия подаряват Schultüte, хартиена фунийка пълна с лакомства, стикери, моливи и други. Можете лесно да направите такива с цветна хартия и малко тиксо.
 4. Забавна първа закуска
  Ранното сутрешно ставане и закуската могат да са мъчителни в първата седмица от училище. Направете първото хранене за деня забавно. Оформете сандвичите в чинийката с формата на забавно личице или подредете парченцата плодове по забавен начин, за да разведрите сутрешната обстановка.
 5. Направете плакат с цели
  Вдъхновете дете си след първия учебен ден. Вземете голям картон и му помогнете да дефинира целите си за тази учебна година. Украсете с лепенки, изрезки от списания и цветни флумастери.

Най-важното нещо е да бъдете до детето си. Първият учебен ден и първата седмица са безспорно едни от най-вълнуващите моменти за малките ученици. Бъдете част от тяхната емоция и има покажете своята съпричастност.