НачалоНовиниПолзите от реденето на пъзели при децата

Ползите от реденето на пъзели при децата

29 November 2022
Ползите от реденето на пъзели при децата
 
Пъзелите развиват редица умения у децата още от ранна възраст, а ние ще дадем пример само с няколко:
 
1. Търпение
 
Няма как да подредят пъзел, ако нямат точно това! Започваме като им даваме по-лесни пъзели с малко части и лека полека, когато видим, че на децата им става лесно – качваме нивото. Ако в началото децата не са задържали вниманието си, то след време ще видим, че имат все по-голямо желание да видят „голямата картина“ и любопитството им надделява. Както всяко друго нещо, така и търпението се тренира :)
 
2. Фина моторика
 
Пъзелите развиват изключително много фината моторика на децата, както и връзката между ръцете, ума и очите.Качества, които ще са им от полза след време, когато се учат да пишат.
 
 
 
3. Концентация
 
 За да напаснат отделните части в едно, те трябва да бъдат наблюдателни, прецизни и съсредоточени. С времето стават все по-бързи и удовлетворението от добре свършената работа им носи радост :)
 
4. Развиват паметта
 
Успешното редене на пъзел, до голяма степен зависи от запаметяването на различните части и постепенното им напасване и е страхотна тренировка за краткосрочната памет :)
 
5.Изобретателност
 
Децата стават все по-изобретателни и намират все по-лесни и бързи начини, за да се справят със пъзелите. Това развива у тях увереност, че са способни да решават нестандартни задачи и придобиват самочувствие.

        

 

 

Разгледайте всички пъзели, които предлагаме тук

Други новини

Затвори
Добави към началния екран
Игривко | Верига магазини, предлагаща всичко за твоето дете
Игривко
Откажи Добави